Cursus Creatief Mediteren.

Creatief mediteren is een eenvoudige en plezierige manier om te ontspannen, je hoofd leeg te maken en je van jezelf bewust te worden.

Er bestaan verschillende vormen van meditatie. Wanneer je het moeilijk vindt om stil te zitten op je meditatiekussen, of wanneer creatief bezig zijn je veel voldoening geeft dan is Creatief Mediteren iets voor jou.

"Kunst (Creativiteit) biedt focus - zoals een mantra of het bewust zijn van de ademhaling die in en uit het lichaam beweegt. Het maken van kunst helpt om toegang te krijgen tot een meditatieve staat - waar het kleine geratel van lichaam en geest verdwijnt - en ik krijg toegang tot een grote uitgestrektheid die me vervult met een diep gevoel van vrede en stilte”. (Laury Rappaport)

In deze cursus ga je door middel van verschillende soorten creatieve opdrachten ontspanning ervaren en krijg je inzichten over dingen die er op dit moment spelen in jouw leven. Gaandeweg ontdek je wat voor jouw werkt, en wat jouw favoriete creatieve uitingsvorm is. Daarbij wordt het idee losgelaten dat jouw creaties ergens aan moeten voldoen. 

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen, zoals schrijven, schilderen, kleuren, collage maken en tekenen.


De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten.
Prijs: € 70,-